Udvikling for hvem?-gruppen

Udvikling for hvem?-gruppen opstod i kølvandet af, at det danske folketing i starten af 2017 vedtog udviklingsstrategien “Verden 2030”. En strategi, der følger en global tendens, hvor udvikling først og fremmest handler om at sikre de bedste muligheder for virksomhedsdrevet økonomisk vækst, og hvor frihandel og private udenlandske investeringer ses som den bedste metode til at opnå global lighed på. Alt imens forbliver et hav af transnationale virksomheder ustraffede for menneskerettighedskrænkelser og miljøødelæggelser i det globale syd.

I gruppen stiller vi spørgsmålstegn ved, hvem denne form for markedsdrevne udviklingsforståelse egentlig gavner. Vi undersøger, hvor dansk udviklingsbistand ender henne, og presser relevante institutioner for at ændre strukturer, der sætter profit før mennesker. Vi arbejder sammen med organisationen Alternative Information and Development Centre (AIDC) i Sydafrika for at sikre lokalsamfund, der oplever tvangsforflyttelse og tab af levebrød i det Sydlige Afrikas, ret til selvbestemmelse over deres liv og territorier.

Som aktiv i Udvikling for hvem?-gruppen er der mange forskellige opgaver at varetage.

Du kan få mulighed for at indgå i processen omkring implementering og monitorering af udviklingsprojekter i tæt samarbejde med AIDC eller dykke ned i nogle af de politiske og kreative processer, der indgår i lobby- og kampagnearbejdet.

Hvis du er interesseret i at være med i Udvikling for hvem?-gruppen eller bare vil høre mere, så skriv en mail til info@globalaktion.dk. Skriv gerne lidt om dig selv og hvorfor du er interesseret i Udvikling for hvem?-gruppen. Vi forventer ikke, at du har stor erfaring, men vi forventer, at du har lyst til at engagere dig og er villig til at sætte dig ind i den kontekst, som vores arbejde foregår i.