Mandelafonden

Det koster at kæmpe for demokrati og retværdighed. Og de færreste i denne verden kan tage for givet at deres rettigheder respekteres. Det være sig hvis man er små-bonde som står i vejen for et multinationalt mineselvskab, at man er kvindeaktivist i Zimbabwe, eller fagforeningsaktivist der kæmper for demokrati.

Mandelafonden støtter når aktive græsrødder i det globale Syd kommer i klemme.

Det koster at kæmpe for demokrati og retværdighed. Og de færreste i denne verden kan tage for givet at deres rettigheder respekteres. Det være sig hvis man er småbonde som står i vejen for et multinationalt mineselvskab, at man er kvindeaktivist i Zimbabwe, eller fagforeningsaktivist der kæmper for demokrati.

Mandelafonden er oprettet i midten af 80’erne for at støtte kampen mod apartheid i Sydafrika. Derfra navnet Mandelafonden (som ikke er en fond, men en indsamling). Vi støttede de politiske fanger i Sydafrika, herunder Mandela og andre, der betalte prisen for at være imod apartheid.

“It always seems impossible until it’s done.”
― Nelson Mandela

I dag støtter Mandelafonden græsrødder i det globale Syd, der betaler prisen for at sætte sig op mod de magtfulde og den politiske og økonomiske elite. Sammen med andre modige mennesker kæmper de for retfærdighed, og nu har de brug for vores støtte og solidaritet.

Støt Mandelafonden på MobilePay: 42435