Arbejdsgrupper

Arbejdsgrupperne er hjertet i Global Aktion. Alle er velkomne som aktive i en af vores arbejdsgrupper, så længe du kan støtte vores tilgang og strategi. Der er mange grupper og mange muligheder.

De aktive i Global Aktion arbejder i en lang række arbejdsgrupper, som du kan læse mere om på undersiderne. Det er altid muligt at oprette nye grupper, men en ny gruppe skal arbejde inden for de rammer, vi har vedtaget i organisationen.

Hvis du er interesseret i at blive aktiv eller høre mere om, hvad vi laver i Global Aktion, så skriv til amanda@globalaktion.dk eller kig forbi vores kontor på Wesselsgade 2, st, 2200 København N.

Der er cirka 100 aktive medlemmer fordelt i de forskellige arbejdsgrupper. Dette betyder, at der dagligt afholdes et eller flere møder i vores mødelokaler. Grupperne er selvstyrende og ansvarlige for de aktiviteter, de udfører. Grupperne arbejder med forskellige udviklingsrelaterede temaer med det formål at støtte græsrødderne i det Globale Syd i deres kamp for økonomiske, politiske og sociale rettigheder.

Opgaverne er mange:

Arbejdsgrupperne skriver deres egne strategier og finder selv ud af hvordan de vil organisere sig. En arbejdsgruppe arbejder med mange forskellige opgaver. Fra udviklingsprojekter til politiske kampagner i Danmark og EU. Så groft set kan man sige at arbejdsgrupperne kan opdeles i to: de, der har fokus på projektarbejde med partnere i det Globale Syd, og de grupper der arbejder med politik og kampagne arbejde i Danmark, men med udgangspunkt i de kampe der er i Syd. Uanset hvordan en gruppe arbejder, er det gruppens medlemmer, der med udgangspunkt i vores fælles strategi udarbejder de konkrete planer for gruppens arbejde.

Hvad kan du forvente:

Ved at være aktiv i en af vores arbejdsgrupper kan du forvente at få travlt. Men bare rolig, du bestemmer selv, hvor meget energi du vil lægge i det. Du skal dog som minimum forvente at deltage i 2-3 møder om måneden og forberede dig inden møderne. Der er mange dokumenter i forbindelse med vores projektarbejde. Vi er ansvarlige over for CISU og andre, der støtter vores projektarbejde. Derfor skal kvaliteten af det, vi laver, være i top. Og så er der mennesker i det Globale Syd, der er afhængige af, at vi gør, hvad vi skal. Når du starter i en gruppe, er det vigtigt, at du er klar over, hvor meget tid du har, og hvad de andre kan forvente af dig. En gruppe består af mellem 5 og 25 personer med forskellig baggrund. Sammen arbejder de for at løse de opgaver, de har sat sig for.

Støtte i arbejdet:

Du kommer ikke til at stå alene med opgaverne. Vi arbejder altid i grupper, så der er flere, der ved hvad der sker. Global Aktions ansatte har som primær opgave at støtte de aktive og de mange arbejdsgruppers arbejde. Det er dog ikke de ansatte, der udfører opgaverne, det er de aktive medlemmer af grupperne.

Du kan her læse mere om at blive aktiv i Global Aktion og i menuen til højre finde en oversigt over de forskellige arbejdsgrupper.

Array