Political education gruppen

Gruppen består pt af Sophia, Afroditi, Sisse, og Elliot og vi vil gerne være flere!

Gruppen Activist School in Southern Africa samarbejder med vores sydafrikanske partner, International Labour Research and Information Group (ILRIG), for at påtage sig opgaven med at etablere en regional politisk skole. Vores fælles vision er at adressere det presserende problem i Afrika, hvor uddannelse i skoler ofte mangler, hvilket efterlader et betydeligt vidensmæssigt hul.

I Afrika er viden magtfuld, men udfordringen ligger i ufuldkommenheden af uddannelsessystemet. Denne ufuldkommenhed hæmmer væksten af politisk bevidsthed og dannelse af sociale bevægelser, som er en afgørende del af vores arbejde som aktivister. Desuden forstår den lokale elite potentialet af viden, men har tendens til at prioritere individuelle interesser over kollektiv fremgang.

Idet vi anerkender denne videnmangel, er ILRIG, vores partner, forpligtet til at skabe en betydelig ændring. Vores fælles initiativ sigter mod at etablere en politisk skole, der henvender sig til aktivister fra Namibia, Sydafrika, Mozambique og Zimbabwe. Disse lande er alle steder, hvor tidligere befrielsesbevægelser stadig har politisk magt, men samfundet kæmper med opløsning og krise. Skolens kernefokus vil være at fremme systemkritik og fremme udviklingen af alternative tilgange til det herskende kapitalistiske system. Vi tror, at ved at ruste aktivister i disse regioner med de værktøjer og den viden, de har brug for, kan vi arbejde hen imod positiv forandring og en lysere fremtid for Sydafrika.

Vi mødes 1-2 gange om ugen og er altid på udkig efter nye aktivister, der ønsker at deltage. Hvis du er interesseret i at vide mere eller deltage i vores gruppe, så er du velkommen til at skrive til os på ilrig@lists.afrika.dk.