Hvem er Anders Holch Povlsen?

Sønnen af en kjolebutiksejer fra Ringkøbing der er blevet en af Danmarks rigeste mænd

Milliardæren Anders Holch Povlsen er eneejer af Bestseller. Bestsellers brandportefølje inkluderer Only, Vero Moda, Jack & Jones, Selected, Pieces, name it., Vila, Noisy May, Object og yderligere 10 flere.

Anders Holch Povlsen har brugt sine mange penge på at opkøbe jord og besidder i dag ere end 1% af al jord i Skotland, og han er nummer 169 på Forbes liste over milliardærer og har investeringer i både Asos, Zalando, Normal og Nemlig.

Sidste år (2019) søgte Bestseller og fik tilladelse til at opføre et 320-meter højt tårn og by i Ikast-Brande Kommune. I januar udmeldte koncernen officielt at planerne var sat på pause, men at de stadig regner med at opføre tårnet der bliver Vesteuropas højeste bygning.

Det har ikke været et godt år for familien, som i 2019 mistede tre børn i et tragisk terrorangreb i Sri Lanka. I marts kunne de til gengæld berette om fødslen af et tvillingepar.

Dette er anden artikel i vores serie om Bestseller. Næste artikel kigger nærmere på de 750 fyringer i Bestsellerkoncernen.

 

Arbejdsgruppen Labour Action sætter fokus på tøjproduktionens bagsider og kæmper for tekstilarbejderes arbejdstagerrettigheder. Følg vores kampagner på instagram @LabourActionDK og Global Aktions egen facebookside.