Vestsahara

Migranter dumpes i ørkenen – med EU-støtte

Den Europæiske Union kaldte det tirsdag en "vanskelig situation", efter det blev afsløret, at Tunesien, Marokko og Mauretanien dumpede migranter i ørkenen ved hjælp af blokkens midler

EU støtter, at afrikanske migranter dumpes i ørkenen for at forhindre dem i at komme frem til Europa, skriver AFP, det franske pressebureau. Historien stammer fra Lighthouse Report, en gruppe undersøgende journalister, der har interviewet over 50 personer, der var blevet efterladt i ørkenen. Historien har været offentliggjort i både franske le Monde og amerikanske Washington Post. 

”Europa støtter, finansierer og er direkte involveret i hemmelige operationer med at dumpe titusindvis af sorte migranter i Nordafrika,” hedder det i rapporten.  

En talsmand for EU-Kommissionen, Eric Mamer, fastslår, at det er en vanskelig situation, men at man arbejder med sagen.   

Ifølge rapporten bliver flygtninge og migranter i Marokko, Mauretanien og Tunesien sat i bussen og kørt ud ’i ingenting’ – som regel til knastørre ørkenområder uden hverken mad eller vand. Andre siges at være blevet solgt til menneskehandlerne, der har udsat dem for tortur og afpresning. 

Penge for at stoppe dem

De 27 EU-Lande har lavet en aftale med netop Marokko, Mauretanien og Tunesien om (mod betaling) at stoppe strømmen af migranter til Europa.  Tunesien har fået 150 millioner euro, Mauretanien 210 millioner euro og Marokko 624 for at stoppe migranterne. 

Lighthouse Gruppen har interviewet 50 mennesker fra Afrika, som er blevet sendt tilbage fra ét af de tre lande. Læs mere her: EU Accused Of Financing Migrant Dumping In The Sahara | Barron’s

Array