Hvad sker der med Bestsellers husleje?

Først ville Bestsellers ikke betale, nu kan de godt. Her er hvad du bør vide om sagen.

Først ville Bestsellers ikke betale, nu kan de godt. Her er hvad du bør vide om sagen.

Først blev 750 danske medarbejdere fyrede fra koncernen, så meldte de ud at huslejen ikke ville blive betalt i over 200 butikker. Alt det skete i marts, men den 5. april meldte de så ud at huslejen nu alligevel var blevet betalt.

Anders Holch Povlsen, en af Danmarks rigeste mand, ene-ejer af Bestseller og idémanden bag et 320 meter højt tårn der skal opføres i Brande er nu nået til den konklusion at der skal postes penge i Bestseller.

Jeg er kommet med alt jeg har, og så har jeg spurgt nogle banker, om de kan hjælpe i en periode, og det vil de gerne. Det er ikke noget vi har for vane at gøre, men det der er en usædvanlig situation.

siger han til Berlingske.

Beløbet der er røget ind på koncernens kassebeholdning svarer til de sidste fem års overskud, siger han. Da Bestseller er privatejet behøver de ikke udgive årsrapporterne til fulde på deres hjemmeside, men de havde i 2019 en omsætning på 3,5 milliarder euro (cirka 26 milliarder kroner) fra forretninger i 70 forskellige lande.

Udover de 750 fyrede medarbejdere i Danmark er 2.400 sendt hjem for at få del i hjælpepakkerne og i Bangladesh alene rapporteres der at Bestseller har annulleret ordrer for 59 millioner dollars (cirka 400 millioner kroner). Annulleringer som i sidste ende betyder at arbejdere i Bangladesh mister deres job og ikke får løn for marts. Bestseller handler ikke kun med Bangladesh, og det kan forventes at situation ikke er meget anderledes i de 23 andre lande de får produceret tøj i.

Dette er første mini-artikel i vores serie om Bestseller. Næste artikel kigger nærmere på Anders Holch Povlsen.

 

Arbejdsgruppen Labour Action sætter fokus på tøjproduktionens bagsider og kæmper for tekstilarbejderes arbejdstagerrettigheder. Følg vores kampagner på instagram @LabourActionDK og Global Aktions egen facebookside.

Array