Årets Grønvaskerpris 2023 går til….

På Klimafolkemødet i Middelfart i begyndelsen af måneden kunne deltagerne stemme på, hvem der skulle modtage årets Grønvaskerpris. Prisen skulle tildeles en virksomhed, forening eller person, der i både ord og handling har præsenteret ikke-bæredygtige og ikke-grønne løsninger, som ikke adresserer vores klimaudfordringer.

På Klimafolkemødet præsenterede aktivisterne fire værdige kandidater til prisen. Deltagerne havde mulighed for at stemme på følgende:

1. Danske Bank, for deres investering på over 100 milliarder kroner i gas og olie.
2. Energiminister Lars Aagaard, som påstår at Danmark er en grøn foregangsstat, samtidig med at nye klimainitiativer kun skal vedtages, hvis de har opbakning fra 80 procent af befolkningen.
3. Olie- og gasgiganten Total, for deres sorte investeringer i rørledninger og undertrykkelse af rettigheder overalt.
4. Socialistisk Folkeparti og elbil-branchen, for at promovere elbiler som et grønt alternativ.

Aktivisterne mobiliserede de mange deltagere på Klimafolkemødet til at afgive deres stemmer, og da resultatet var klar, holdt Birgitte Diget fra GA en dundertale. Desværre havde prisvinderen ikke mulighed for at være til stede ved overrækkelsen.

Grønvaskerprisen blev tildelt energiminister Lars Aagaard. Han har endnu ikke haft lejlighed til at modtage prisen, som tager form som en model af en grøn vaskemaskine. Vi håber at han vil tage imod den på et senere tidspunkt.