Gør en forskel

Bliv aktivist: fire nye projektgrupper oprettes

Vi inviterer nye og gamle aktivister til indgå i oprettelsen af fire nye arbejdsgrupper der skal understøtte fire nye projekter i det Globale Syd.

  • Kom til infomøde tirsdag den 3 oktober kl 17 i Global Aktion, Wesselsgade 2, og hør om:

Kenyan Peasant League er en bevægelse bestående af småbønder i Kenya, som arbejder for agroøkologi og mad-suverænitet. De organiserer sig imod neoliberal økonomi og politiske tiltag, der modarbejder selvbestemmelse over landbrug ledet af lokalsamfund. Organisationens formål er at mobilisere kenyanske bønder til at presse på for landbrugsreformer og praktisere økologisk landbrug for at sikre fødevaresuverænitet og miljøbeskyttelse.

Vores mål er at hjælpe KPL med at tiltrække flere medlemmer og ruste dem til bedre at tackle klimaforandringer, samtidig med at de lærer nye metoder til bæredygtig jordbrug. Det er vigtigt at bemærke, at størstedelen af småbønderne i Kenya er kvinder, og derfor har KPL et stærkt fokus på feminisme og kvinders adgang til jord.

Workers World Media Production (WWMP)

WWMP er en non-profit organisation (NPO), der har specialiseret sig i at udvikle demokratiske massemedier og organisatoriske platforme nationalt, internationalt og i flere lokalsamfund. Deres aktiviteter omfatter massemedieproduktioner, uddannelse, træning og organisering af støtte til arbejderklassesamfund, sårbare arbejdere, fagforeninger og partner-ngo’er i overensstemmelse med deres mission om at levere relevante, informative medieproduktioner af høj kvalitet, adgang til medierne, uddannelse og træning og organisere støtte til arbejderbevægelsen og arbejderklassens mennesker.

WWMP ønsker at skabe en 24-timers internet-TV-kanal med nyheder, analyser og indsigt i småbønders, feministers, progressive akademikeres, klimaaktivisters og andre græsrødders perspektiver. Tænk, hvis der var et medie, der kunne binde vores kampe sammen, uden at være afhængigt af kapitalfonde og rige mænds penge. Denne idé har en gruppe seje aktivister i Sydafrika fået, og de ønsker ikke kun at realisere den, men også at samarbejde med andre for at gøre den til virkelighed. Sammen vil vi søge midler og skabe grundlaget for en 24-timers TV-kanal, der er klart systemkritisk og gerne vil præsentere alternativer til det kapitalistiske systems profitjagt.

International Labour Research and Information Group (ILRIG). 

ILRIG blev grundlagt i 1983 som en arbejdstjenesteorganisation dedikeret til forskning, uddannelse, træning og produktion af populære materialer med henblik på at fremme fagforeninger og arbejdermagt. ILRIG har generelt fokuseret på internationale arbejdsmæssige, økonomiske og politiske spørgsmål i forbindelse med at bidrage til solidaritet blandt arbejdere over hele kloden.

Hovedfokus for deres arbejde er at bistå bevægelser med at finde nye og anderledes måder at organisere sig på baseret på et radikalt demokrati, feminisme og ligestilling, der kan blive en modmagt til kapitalisme, klassestyre, nationalstater, populisme, autoritarisme, patriarkatet og racisme. 

ILRIG planlægger at etablere en politisk skole for aktivister fra Angola, Namibia, Sydafrika, Mozambique og Zimbabwe. Disse lande er alle steder, hvor de tidligere befrielsesbevægelser stadig har magten, men samtidig oplever samfundene opløsning og krise. Skolens fokus vil være på systemkritik og udviklingen af alternativer til det kapitalistiske system. 

Rural Women’s Assembly (RWA) 

RWA består af kvindelige småbønder, som arbejder på at mobilisere kvinder, bønder og småbønder i landdistrikterne på tværs af det sydlige Afrika (SADC). De er dedikerede til spørgsmål om fødevarer, landbrug, frø og klimaretfærdighed.

De er i 11 afrikanske lande og har forenet sig i Rural Women’s Assembly. Deres primære fokusområder inkluderer feminisme og kvinders manglende rettigheder, fødevaresuverænitet og agroøkologi, herunder kampen mod patentbesiddelse af såsæd og modstand mod GMO’er.

Array