FN skal på banen

Marokkanske narkosmuglere

Vestsaharas ambassadør til FN, Sidi Omar, har bedt Sikkerhedsrådet om at holde Marokko ansvarlig for menneske- og narkosmugling i den besatte del af Vestsahara, skriver Sahara Press Service.

Henvendelsen kommer efter, sahrawierne søndag den 1.marts fandt 725 kilo cannabis i området Awsard, hvortil det var blevet transporteret på tværs af den marokkansk opførte og kontrollerede mur, der deler Vestsahara i to.

Sidi Omar beder Sikkerhedsrådet om kraftigt at opfordre Marokko til at påtage sig sit regionale og internationale ansvar i stedet for at medvirke til at destabilisere området.

”Marokko bør gøres ansvarlig for sin veldokumenterede roller i smuglerierne,” skriver diplomaten til FN. Han nævner også, at Polisario tidligere har gjort FN opmærksom på veldokumenterede forbindelser mellem det marokkanske militær og narkobaroner i området. Han opfordrer FN til at få en forklaring på, hvordan narkotika kan transporteres gennem et område, som er fuldstændig omringet af en af verdens mest bevogtede og militariserede mure – som ovenikøbet grænser op til et området fyldt med landminer og sofistikerede overvågningssystemer.

Læs hele historien her

Array