Vestsahara

Krigen forsætter med lav intensitet

Siden våbenhvilen mellem Marokko og Polisario fra 1991, blev brudt i november 2020, har SPLA (Saharawi People's Liberation Army) hver nat udført angreb mod positionerne bemandet af den marokkanske besættelseshær, der er udstationeret langs den mur, der opdeler Vestsahara i en besat og en befriede del

Den 10. august meddelte Polisario Military Command i sin 271. militære kommunikation, at man havde bombet områder omkring Udey Asfa, Smara og Adeim Um Ajlud, i Auserd dagen før, og at den også havde beskudt positioner ved Aguerat Uld Blal, Russ Sabti, Sebjat Tanushad og Abeirat Tanushad -området i Mahbe -sektoren.

– Det er Marokko der er ansvarlig for bruddet på våbenhvilen, og der er sket tab på begge sider, siger Hiba Abdalla, Polisarios repræsentant i Sverige.

Marokko har ikke kommenteret på den igangværende krig.

Der er heller ingen reaktioner eller beslutninger fra FN’s Sikkerhedsråd. FN’s Generalsekretærs forsøg på at finde en ny særlig udsending på Vestsahara, for at få igangsat en nye dialog mellem de to parter har haft en svært fødsel. FN har foreslået i alt 14 forskellige kandidater til posten. Heraf har Polisario afvist to af dem og Marokko har afvist 12 forslag til særlig udsending.

Array