Korruptionsskandalen ruller

EU-Parlamentet forbyder Marokkos politikere og lobbyister adgang til EU-parlamentet

Stort flertal i EU-Parlamentet kræver Marokkanske lobbyister nægtet adgang til Parlamentets bygninger.

EU-Parlamentet har stemt om et forbud, der forhindrer marokkanske  politikere og lobbyister i at komme ind i Parlamentet bygninger, indtil efterforskningen af ​​en påstået korruptionssag, der involverer Marokko, er afsluttet. Det skriver flere nyhedsbureauer fredag den 17-2-2023 .

Anbefalingen, som blev godkendt med 401 stemmer og 133 der undlod at stemme, opfordrer Parlamentets ledelse til: “En fuldstændig undersøgelse af korruptionssager, der involverer lande, der søger at påvirke Parlamentet i at træffe de nødvendige foranstaltninger i denne henseende.”

Formanden for Parlamentets udvalg for Marokkanske-EU relationer, Lahcen Haddad hævdede, at “dette er endnu en handling af umotiveret fjendtlighed mod Marokko.”

Haddad anklagede EU-Parlamentet for at lave regler uden beviser og understregede, at mente at dette beviser et fravær af demokrati.

Marokko og en række nuværende og tidligere medlemmer af EU-Parlamentet, samt en række Marokkanske diplomater, er anholdt eller efterlyst i en sag om bestikkelse af medlemmer af Parlamentet. Sagen udvikler sig dag for dag, og har ramt den socialdemokratiske gruppe i Parlamentet hårdt. 

Læs også: Morocco complains of European Parliament ‘harassment’ after graft probe. Morocco’s ties with the European Union must be protected against harassment at the European Parliament, Foreign Minister, Nasser Bourita, said on Thursday, following a European probe into graft allegations involving European lawmakers, Qatar and Morocco, Reuters reports.

Array