Tyveriet forsætter

Danskbygget vindmøllepark åbnet i det besatte Vestsahara

Kæmpe 300 MW vindmøllepark, åbnet i det besatte Vestsahara. Flere store vindmølleprojekter med Siemens vindmøller er på vej.

Den 25. juli meddelte den marokkanske regering, at vindmølleparken Boujdour II på 300 MW er blevet operationel. Pressemeddelelsen lyder, at alle møllerne i vindmølleparken nu er sat i drift, samtidig med aktiveringen af ​​Boujdour II transformationsstationen, der kører på 400/225 tusinde volt.

Vindmølleparken ejes af det italienske selskab Enel Green Power og Nareva, den marokkanske konges privatejede energiselskab. Tilsammen har disse partnere en ejerandel på 65 % i vindparken, mens de resterende 35 % ejes af ONEE, det marokkanske statslige elektricitetsagentur. Møllerne er leveret af Siemens Gamesa, der bl.a. producere vindmøller til Vestsahara fra deres fabrik i Brande. Den producerede strøm vil blive faktureret til ONEE, som i sin pressemeddelelse oplyser, at denne nye udvikling vil sikre “stabil og kvalitetsstrøm til beboere og industrien i sydregionen”.

Boujdour II vindmølleparken er en del af en kontrakt vundet i 2016 af et konsortium bestående af Enel Green Power, Siemens Wind Power og Nareva, der skal stå for opførelsen af ​​3 vindmølleparker i selve Marokko og 2 i det besatte Vestsahara. Tilsammen har disse vindfarme en kapacitet på 850 MW – med omkring halvdelen af ​​den planlagte strøm kommer det besatte område: 300 MW fra vindfarmen i Boujdour og en 100 MW vindfarm til Tiskrad. Sidstnævnte er endnu ikke bygget.

 

Boujdour II er den fjerde vindmøllepark, der kommer i drift i det besatte Vestsahara. Alle fire vindfarme har tilknytning til Siemens koncernen. Tre af vind parkerne er allerede på plads nemlig: