Algeriet tilfreds med Biden

Algeriets udenrigsminister Ahmed Attaf har i den algeriske avis Al-Monitor udtalt, at han er ’overordentlig tilfreds’ med Biden-regeringens politik angående Vestsahara. Det sker efter, at han har holdt møde med USA’s udenrigsminister Antony Blinken. Forholdet mellem USA og Algeriet har været anstrengt de senere år, men den Algeriske udenrigsminister siger, at der arbejdes på at forbedre det.

Efter Donald Trump tabte valget, besluttede han i december 2020, kort før sin afgang, at anerkende Marokkos krav på Vestsahara. Efterfølgende har det amerikanske udenrigsministerium udtalt, at de ikke vil omstøde tidligere præsident Trumps beslutning om at anerkende Marokkos suverænitet over Vestsahara. En beslutning som ikke er faldet i god jord i Algeriet.

Ifølge Al-monitor var Blinkens og medlemmer af det amerikanske udenrigsministeriums udtalelser om Vestsahara mere positive end tidligere. Selvom USA ikke har trukket Trumps anerkendelse tilbage, har USA heller ikke gennemført Trumps løfte om at lave et konsulat i Vestsahara.

Efter mødet har en talsmand for det amerikanske udenrigsministerium udtalt, at USA fuldt ud støtter FN’s særlige udsending til Vestsahara. Steffan de Misturas fra FN bestræber sig på at finde en politisk løsning, og vil konsultere alle tænkelige parter for at nå frem til en politisk løsning. 

Array