Kommentar:

Dialog er ikke vejen frem, Danish Crown. Boykot er.

Danish Crown har ikke styr på datterselskabet ESS-FOOD, der har købt oksekød fra firmaer involveret i afbrændingen af Amazonas

Den danske slagterigigant Danish Crown vil nu påvirke deres leverandører gennem dialog, efter at være blevet afsløret af Greenpeace i at tage del i skovrydningen af Amazonas.

Gennem slagteriets datterselskab ESS-FOOD er der købt 153 tons oksekød fra slagterier, der har tæt tilknytning til de seneste års skovbrande i Amazonas.

I et interview med Information siger pressechef Jesper Hansen, at Danish Crown ikke vil stoppe aftalen, fordi der er andre “virksomheder, som ikke bekymrer sig om miljø og klima, som ville overtage”. Denne form for ansvarsfralæggelse hjælper hverken Amazonas eller de danske kunder, der må have dårlig smag i munden efter denne afsløring.

Dialog er en dårlig undskyldning

Danish Crown er ikke de eneste der henviser til dialog som vejen frem. Senest har DBU i spørgsmålet om 6.500 migrantarbejders død i byggerierne forud for fodbold-VM i Qatar henvist til dialog som en måde at stoppe udnyttelsen af migranterne. Dialogen har bare vist ikke at have nogen konsekvenser for hverken Qatar eller afbrændingen af Amazonas. Dialog er som altid virksomheders foretrukne newspeak, som bruges til at fralægge sig ansvaret for deres deltagelse i rovdrift af natur og mennesker.

Boykot Danish Crown
I modsætning til ‘kritisk dialog’ er boykot en mærkbar konsekvens for de virksomheder og stater, der vælger at udsætte og lukke øjnene for brud på menneskerettigheder. Det var det der virkede under apartheid i Sydafrika. Det er det som virker bedst i Israel og det er det, som vil virke over for Danish Crown og VM i fodbold.

Det er også det som vil virke over for Danish Crowns ansvarsfralæggelse og pseudo-argumenter som “de andre er dårligere end os, derfor skal vi fortsætte med alt det dårlige vi gør”.

Læs Greenpeace rapporten her.

Array