Hvad er the Glasgow Agreement?

The Glasgow Agreement er en reaktion på årtiers fejlende COP-møder. Det er en den aftale som burde være blevet underskrevet af statsledere for år siden, men som nu er skabt og underskrevet af græsrødder og folkebevægelser. Det er en folkelig klimaaftale der skitsere den vej vi skal gå og viser en fælles kamp.

The Glasgow Agreement er et initiativ til at flytte magten fra fejlende regeringer og internationale institutioner og skabe en platform for samarbejde og fælles handling for klimaretfærdighedsbevægelsen.

The Glasgow Agreement er vores egen plan. Det er både en plan for hvem vi kæmper imod og hvordan. Det er en anerkendelse af at olie- og gasselskaber ikke holder op med at vælge profit frem for liv – medmindre vi stopper dem. Det er en plan der fokuserer på aktivisme, direkte aktion og internationalt samarbejde.

Men det er også fælles retning for hvad det er vi kæmper for: racial retfærdighed, lige fordeling af omsorgsarbejde, migrant retfærdighed, modvækst og et system der sætter naturen før profit.

Over 200 organisationer har underskrevet the Glasgow Agreement. Det er 200 organisationer der har fundet både fælles fjender og en fælles retning – og det er vigtigt. Der var i November international aktion imod Total Energies – olie- og energigiganten med ingen respekt for menneskerettigheder – som Global Aktion bl.a. var med til.

Se mere: https://glasgowagreement.net/en/

Hvis du er med i en gruppe, organisation eller fællesskab kan du være med og underskrive aftalen.