Kampagnevideo

Vi tror på politisk forandring

Videoen er lavet i forbindelse med Global Aktions kampagne for en debat om forståelsen af problemstillinger i det Globale Syd.

“Det er blevet meget populært de seneste år at give en ged i julegave. Med filmen forsøger vi på en lidt humoristisk facon, at skabe debat om den form for støtte egentlig løser fattigdomsproblemet i verden. Samtidig ønsker vi at vise, at der også findes en anden og mere langsigtet tilgang, nemlig kampen for politisk forandring” forklarer Mads Barbesgaard, Global Aktion.

Støttemuligheden blev lanceret på et-årsdagen for Nelson Mandelas død og det var ikke nogen tilfældighed, da initiativet er tænkt i Mandelas ånd.

“For Mandela var kampen mod fattigdom aldrig en opgave for velgørenhed, men et spørgsmål om retfærdighed. Ligesom med slaveriet og apartheidstyret er fattigdom ikke naturligt, men menneskeskabt og den kan derfor også kun udryddes gennem aktive menneskers handlinger. Men det forudsætter politiske forandringer og grænseoverskridende solidaritet”, afslutter Mads Barbesgaard.

Kampagnen forsøger også på lidt provokerende vis at sætte fokus på nogle af de stereotype opfattelser og fremstillinger af det globale Syd, der i dag præger medierne og flere af ulandsorganisationernes kampagner.

“Underliggende i initiativer som ”Giv-en-ged” ligger et billede af et afrikansk kontinent, der sulter og er afhængigt af landbrug. Men det er et stærkt unuanceret billede, der er langt fra sandheden”, forsætter han.

“Der er masser af steder i Afrika, hvor man ikke har brug for en ged, men derimod har brug for vores solidaritet i deres kamp for demokrati og imod udplyndringen af deres lands naturressourcer, og det budskab vil vi gerne ud med” slutter Mads Barbesgaard.