Wakashio fire måneder senere:

Mauritius fedtet ind olie-, helbreds-, og gældsproblemer

Fragskibet Wakashio stødte i juli i år på grund ved et koralrev ved Mauritius. Store mængder olie er lækket, og det er en katastrofe for natur og mennesker. Katastrofen fylder ikke meget i nyhederne mere, men Global Aktions Ocean Grabbing arbejdsgruppe følger sagen og arbejder sammen med lokale partnere i Mauritius for retfærdighed.

Mere end fire måneder efter Wakashio-olieudslippet den 6. august kæmper lokalsamfundene i den sydøstlige del af Mauritius stadig med olierelaterede problemer. Aktivister fra den økosociale bevægelse, Rezistans ek Alternativ, og Global Aktions partner, CARES, har koordineret en mobilisering af frivillige, primært fra lokalsamfundet, til at fremstille håndlavede bøjer af sukkerrørsstrå, plastflasker og havenet til opsamling af olien.

Lokalsamfundet bliver ikke hørt

NGO’er på Mauritius er vrede over, at lokalsamfundets hurtige indsats for at inddæmme olieudslippet er blevet overtaget af store japanske virksomhedsinteresser som hjælper en upopulær regering med at dække over det sande omfang af olie- og bjærgningsskaderne – en indsats som har udelukket selvsamme lokalsamfund fra at tage ethvert ejerskab over en omhyggelig gendannelse af korallagunen, som deres levebrød afhænger af. NGO’erne og lokale grupper har bl.a. krævet fødevarehjælp og tilbagebetaling af gæld til de mennesker, der lider økonomisk under denne katastrofe.

Den mauritiske regering fortsætter med at tilbageholde oplysninger om olieudslippet, mens Japans store skibsforsikringsselskaber betaler hundreder internationale konsulenter for at flyve ind i landet, men nægter samtidigt at yde den mest basale støtte til den lokale befolkning.

Hjælp CARES i deres juridiske kamp for social- og miljømæssig retfærdighed og erstatning ved at støtte her

Array