Modstanden mod TTIP vokser

I mange europæiske lande raser en kritisk debat om TTIP. Desværre er debatten endnu udeblevet i Danmark. Det skal vi have lavet om på!

I mange europæiske lande raser en kritisk debat om TTIP, og modstanden mod frihandelsaftalen er vokset stødt. En alliance bestående af mere end 380 europæiske organisationer, herunder Afrika Kontakt, står bag en underskriftindsamling, som har til formål at synliggøre modstanden mod frihandelsaftalen.

På nuværende tidspunkt har over 1,6 millioner europæere allerede skrevet under mod TTIP, og der kommer hele tiden flere til.

For at imødegå kritikken igangsatte EU-Kommissionen i 2014 en høring, hvor borgere kunne kommentere på forskellige elementer af TTIP. På baggrund af høringen modtog EU-Komissionen på få måneder 150.000 høringsvar  – et rekordhøjt antal.

97 procent af høringsvarene var kritiske og stillede krav om, at muligheden for at multinationale selskaber kan sagsøge lande ved en særdomstol, blev taget ud af aftalen. På trods af de mange protester forsatte EU-Komissionen ufortrødent forhandlingerne.

Der er derfor stadig en opgave i at råbe politikerne op! Jo flere, der siger nej til TTIP, jo mere øges presset på beslutningstagere, både i EU-Parlamentet og i de enkelte medlemslande.

Ingen debat i Danmark
Især i Danmark er behovet for mere fokus på TTIP stort, eftersom den offentlige debat om frihandelsaftalen endnu er meget begrænset – på trods af aftalens vidtrækkende konsekvenser.

Men efterhånden som flere danskere bliver bevidste om, at TTIP vil åbne op for multinationale selskabers angreb på demokratiet, øges presset på de danske politikere også.

Du kan være med til at øge presset på beslutningstagerne. Tag del i kampen mod TTIP og bliv en del af den internationale bevægelse.

Skriv under nu på www.stopttip.dk

Array