Nej til en fossilafhængig fremtid: Pengene ud af pipelinen 💰⛔️🛢️ #StopEACOP Demonstration

Danskernes penge skal ikke investeres i olie-projekter, der krænker menneskerettigheder og sætter klima og økosystemer i fare! Kom derfor til demonstration mod EACOP

Hvornår: 27. maj 2023 | 14:00 til 15:30
Hvor: PFA, Sundkrogsgade 4, 2100 København
TotalEnergies bygger verdens længste, opvarmede olierørledning (East African Crude Oil Pipeline, EACOP) midt i en buldrende klimakrise. EACOP vil udlede 34 mio. tons CO2 årligt – næsten seks gange så meget som værtsnationen Uganda. EACOP vil være ødelæggende for den lokale biodiversitet i Tanzania og Uganda og sætte vandforsyningen til 40 mio. mennesker i fare. Anlægningen af EACOP er i uoverenstemmelse med klimavidenskabens påbud om stop for udvinding og forbrug af fossile brændsler, og skal derfor stoppes med det samme! I både Uganda og Tanzania har der været store protester fra de påvirkede lokalsamfund, men de lokale regeringer bruger trusler, arrestationer og vold for at lukke munden på dem, der siger fra.
Danskernes penge er med til at muliggøre skandaleprojektet EACOP. Pensionsselskaberne i Danmark har over 7 mia. kroner investeret i Total. PFA Pension alene har 1,3 mia. kroner i Total. Formålet med pensionsopsparinger er at skabe tryghed i fremtiden, men fremtiden synes alt andet end tryg, når der fortsat investeres i ny fossil infrastruktur og menneskers rettigheder kastes over styr i investeringens navn.
Derfor inviterer vi til demonstration foran PFA og TotalEnergies i Nordhavn. Vi vil vise dem, at danskernes penge skal ud af EACOP og andre fossile ekspansionsprojekter. Gode investeringer sikrer reel tryghed og bæredygtige fremtidsudsigter.
Program offentliggøres løbende.
Demonstrationens afsendere:
– Den Grønne Ungdomsbevægelse
– Fridays For Future
– Global Aktion
– Mellemfolkeligt Samvirke
– Greenpeace
– Gode Penge
– Rethinking Economics
Array