Konference

Modstand & Alternativer

Verden er globaliseret. Kapitalen, klimakrisen, virksomhederne er globaliserede.

Hvornår: 2. oktober 2019 | 08:30 til 17:30
Hvor: Sigurdsgade 26, 2200 København N

Hvordan skaber vi en global modstandsbevægelse, der støtter lokale kampe og samtidigt løfter hinanden på tværs af grænser og problematikker?

Den 17. marts, afholder Afrika Kontakt konferencen “Modstand & Alternativer”, hvor vi vil diskutere globale problematikker og hvordan vi gennem aktivisme kan bevæge os mod en bedre fremtid. I Afrika Kontakt tror vi på, at de lokale problematikker vi oplever her i Danmark og i resten af verden, er en del af en række globale uligheder og systemer, som vi kun kan kæmpe imod hvis vi står sammen.

Konferencen har to hovedmål:
At belyse sammenhængen og styrke forholdet mellem sociale og aktivistiske bevægelser i det Globale Syd og det Globale Nord
> MODSTAND
At skabe et rum der giver plads til at deltagende organisationer kan dele viden og samskabe løsninger på en række globale og lokale problematikker
> ALTERNATIVER

Derfor inviterer vi det danske netværk af aktivister til at finde løsninger, bygge netværk og alliancer på tværs og vores mange forskellige grupper, foreninger og bevægelser. Sammen kan vi finde ligheder på tværs af mange sociale kampe både i Danmark og verden over og styrke hinandens stemmer.
Vi inviterer dig, der er aktiv i anti-racistiske bevægelser, i faglige bevægelser, i kønspolitiske bevægelser, feministiske, anti-kapitalistiske, klimabevægelser, boligbevægelsen, i kampen for bedre uddannelse, kampen mod nedskæringer og privatisering af vores velfærd, eller kampen for bedre forhold for flygtninge, socialt udsatte eller arbejdsløse.
Vi inviterer dig, der tror på at vi gennem aktivisme kan skabe ændringer, der er nødvendige for samfundet.

Vi har inviteret en række utroligt seje aktivister fra Colombia, Filippinerne, Mauritius, Vestsahara, Palæstina og herfra Danmark til at præsentere en række komplekse problemstillinger, der trækker tråde på tværs af kontinenter.
På baggrund af disse oplæg faciliteres der 22 tematiske workshops, som hver især fokuserer på at diskutere løsninger i form af modstand og alternativer.

PRAKTISK INFORMATION
Adresse: Sigurdsgade 26, 2200 København N
Tidspunkt: 08:30-17:30
Pris: Prisen for deltagelse er 125 kr pr person. Dette dækker morgenmad, frokost, kaffe, the og eftermiddags snacks.

Mere info og program og tilmelding kommer snarest.
Men – sæt kryds i kalenderen allerede nu og kom og vær med søndag den 17. marts fra kl. 8.30 til 17:30

Læs programmet her https://afrika.dk/vidensbank/modstand-alternativer

Array