Ny gruppe opstart.

GÆLDSKRISEN I DET GLOBALE SYD

Opstart af ny arbejdsgruppe. Mødet er på engelsk

Hvornår: 14. september 2021 | 19:00 til 21:00
Hvor: Global Aktion. Wesselsgade 2, sr, 2200 København N

Gælden for verdens fattigste lande vokser, og ikke mindst pandemien har øget det fattigste landes gæld til os i den rige del af verden.

Adskillige lande i det globale syd befinder sig i en gældskrise eller på randen af én. Gældsproblemerne fandtes allerede før COVID-19, men med pandemiens nedfrysning af økonomierne og øgede sundhedsudgifter står mange lande nu i en akut kritisk situation. Global Aktion mener ikke, at valget er svært: kreditorerne i de rige lande skal slette gælden hos de fattige lande, som i forvejen udbyttes gennem ulige handelsvilkår og kapitalflugt, og som hvert år betaler mere i renter på deres gæld end de får i udviklingsbistand.

Vi vil med oprettelsen af en Gælds-gruppe sætte fokus på ikke kun dansk, men internationale lån til fattige lande, for at få mere politisk fokus på disse lån, og konsekvenserne for verdens fattigste.

Mødet er til dig der gerne vil være aktivist i forhold Gældskrisen. Vi starter med et kort oplæg om Gældskrisen og hvad det betyder at være aktivist i Global Aktion. Derefter vender vi de ideer der er til aktiviteter som vi som gruppe kan udvikle sammen.

Tilmelding sker på info@globalaktion.dk – skriv gæld i emnelinjen

Array