EU / MERCOSUR HANDELSAFTALEN

Opstart af ny arbejdsgruppe

Hvornår: 28. september 2021 | 19:00 til 21:00
Hvor: Global Aktion, Wesselsgade 2 st-2200 København N

MERCOSUR handelsaftalen mellem EU og en række lande i Latinamerika, vil medføre en klimakatastrofe. Produktionen af soja, der skal bruges som dyrefoder i EU’s industrialiserede landbrug, med medføre yderligere afbrænding af Amazonas. MERCOSUR aftalen støttes af den danske regering, men Global Aktion arbejder for at skal stoppes. Sammen med andre gode folk arbejder vi for at øge presset på regering og folketing. Til det arbejde har vi brug for dig. I løbet af efteråret skal MERCOSUR aftalen være et hot politisk emne, og vi skal have den danske regering til at blokere for aftalen i EU.

Du kan læse Global Aktions rapport ”Benzin på bålet” om hvorfor MERCOSUR aftalen er en klima katastrofe her: https://globalaktion.dk/global-aktion/amazonas-staar-i-flammer-og-eu-mercosur-aftalen-er-benzin-paa-baalet/

Mødet er til dig der gerne vil være aktivist i Global Aktion for at få stoppe MERCOSUR handelsaftalen. Vi starter med et kort oplæg om MERCOSUR. Derefter lidt om hvad det betyder at være aktivist i Global Aktion. Derefter vender vi de ideer der er til aktiviteter som vi som gruppe kan udvikle sammen.

Vi regner med at denne gruppe vil være aktiv i minimum et år, med mulighed for at gruppens arbejde forsætter, hvis der er interesse for det hos de aktive i gruppen.

Du skal kunne arbejde selvstændigt og sammen med kollektivet i gruppen for at kunne være med i Global Aktion. Du er sammen med de øvrige gruppemedlemmer med til at planlægge og gennemføre alle aktiviteterne. I kan som gruppe trække på Global Aktions øvrige grupper og aktivister, samt de ansatte på sekretariatet. Grupperne har adgang til vores lokaler på Nørrebro, og kan bruge de mødelokaler der er der. Sammen med sekretariatet udarbejdes et budget for gruppens aktiviteter.

Tilmelding sker på info@globalaktion.dk – skriv MERCOSUR i emnelinjen