Efter den dansk-israelske våbenhandel: Hvordan gør vi modstand og organiserer solidaritet med Palæstina?

Kom til folkekøkken, oplæg og debat om dansk-israelsk våbenhandel, hvordan vi kan bekæmpe det og styrke Palæstina solidariteten

Hvornår: 16. marts 2023 | 17:30 til 21:00
Hvor: Kapelvej 44, 2200 København, N

For nylig underskrev den danske regering en kontrakt med det israelske våbenfirma Elbit Systems – et firma, der ellers er sortlistet af mange pensionsfonde og banker rundt om i verden på grund af dets involvering i krænkelser af menneskerettighederne i det besatte Palæstina. Med kontrakten, til en værdi af 1,74 milliarder kroner, forsyner regeringen militæret nye våben, som erstatning for de våben, regeringen har doneret til Ukraine.

Handelsaftalen er et klart symbol på og en intensivering af de allerede veletablerede politiske/økonomiske forbindelser mellem Danmark og Israel. Den repræsenterer også en global tendens, hvor regeringer fra det “ekstreme centrum” (som den nuværende danske) de facto finansierer regeringer fra det “ekstreme højre”. På lokalt plan har den danske regering netop tvunget den danske arbejderklasse til at finansiere handelsaftalen ved at afskaffe en helligdag (St. Bededag), alt imens de mere velhavende klasser får skattelettelser.

Tilsyneladende mener regeringen, at de kan donere våben til bekæmpelse af imperialistiske aggressioner fra Rusland, samtidig med at de køber nye våben fra en bosætter-kolonial apartheidstat. Det er hykleri! Vi vil ikke finansiere det, vi vil ikke acceptere det – vi vil bekæmpe det!

Kom med til en aften, hvor vi vil se nærmere på det politisk-økonomiske landskab bag den danske regerings våbenhandelsaftale med Elbit Systems. Sammen vil vi undersøge Elbit Systems’ rolle i besættelsen af Palæstina og Israels rolle i den globale våbenindustri. Vi vil også diskutere, hvordan vi bedst kan organisere politisk modstand mod fremtidige handler med Israel og fremme vores strategier for at praktisere international solidaritet med Palæstina.

Arrangementet er arrangeret i samarbejde med Kapelvej 44 og deres folkekøkken. folkekøkkenet åbner kl. 17:30. Oplæg og debat starter kl. 19:00.

Arrangører: Internationalt Forum, Global Aktion og Boykot Israel

 

Programmet kan findes her: fb.me/e/2wilEwydi
Yderligere detaljer om programmet bliver snart offentliggjort.

Array