DEN GLOBALE VÅBENHANDEL

Opstart af ny arbejdsgruppe

Hvornår: 7. september 2021 | 19:00 til 21:00
Hvor: Global Aktion. Wesselsgade 2 st, 2200 København N

Midt under en global pandemi og sundhedskrise har verdens største magter valgt at bruge flere og flere penge på våben. Det kan man læse i den årlige rapport fra SIPRI, Stockholms Internationale Institutt for Fredsforskning. Baggrunden for denne oprustning sker ikke for at forsvare sig, men for at angribe og dominere andre lande. I 2019 steg verdens våbensalg med 3,6 procent – svimlende 1917 milliarder dollar. Det er den største stigning i ti år. Våbensalg betyder korruption. Samtidig med at verdens fattigste lande, ikke kan finde resurser til at sikre deres befolkninger de mest basale rettigheder, sælger vi i den rige del af verden, våben for milliarder. Våbensalg sker med støtte fra skatteyderbetalte tilskud, aktive ambassader og statsbesøg. På papiret til stater, der har respekt for basale rettigheder, i realiteten til hvem som helst der vil betale.

Den globale våbenlobby presser, ofte med støtte fra dele af fagbevægelsen, på for at der er så vide rammer for salg af våben som overhoved muligt.  Vi ønsker at undersøge hvem der i Danmark støtter våbenproduktionen. Fc pensionskasser, banker og stater, både i Danmark og fra andre lande.

Mødet er til dig der gerne vil være aktivist i forhold den globale våbenlobby. Vi starter med et kort oplæg om Våbenlobbyen og hvad det betyder at være aktivist i Global Aktion. Derefter vender vi de ideer der er til aktiviteter som vi som gruppe kan udvikle sammen.

Tilmelding sker på info@globalaktion.dk – skriv våben i emnelinjen

Array