Zimbabwegruppen

Vi arbejder for at styrke kvinders politiske og civile rettigheder i Zimbabwe. Vores mål er at styrke demokratiet i et land præget af stor ulighed og en patriarkalsk kultur, hvor kvinder ekskluderes fra beslutningsprocesser.

Global Aktion arbejder i Zimbabwe med demokratisk mobilisering og politisk inklusion med særligt fokus på unge kvinder, som en af de mest marginaliserede grupper i det zimbabwiske samfund. De politiske beslutningsprocesser i Zimbabwe er domineret af en politisk elite af mænd. Det betyder at det er svært for civilbefolkningen, specielt som ung kvinde at få indflydelse på grund af et dybt repressivt patriarkalsk system.

I Zimbabwe er politisk vold og undertrykkelse hverdagskost. Selvom civile politiske og socio-økonomiske borgerrettigheder er garanteret i Zimbabwes forfatning, er der stadig lang vej endnu med implementeringen af disse. Derfor arbejder vi med kendskabet til civile rettigheder blandt unge kvinder, samt at holde beslutningstagerne ansvarlige for den manglende implementering af forfatningen.

Zimbabwegruppen har siden 2010 haft et partnerskab med Institute for Young Women Development (IYWD), en civilsamfundsorganisation der arbejder på at udfordre undertrykkende strukturer og demokratisk inklusion af befolkningen, med specifik fokus på unge kvinders rettigheder.

Vores partnerskab med IYWD er baseret på et fælles ønske om at skabe social og politisk forandring, hvor aktiv solidaritet er nøgleordet. Vi lægger desuden vægt på at sætte situationen i Zimbabwe på dagsordenen i Danmark, både hos den civile befolkningen og politikerne. På den måde kan vi støtte op om vores partners kamp, selvom vi ikke fysisk er i Zimbabwe sammen med dem.

Som aktiv i Zimbabwegruppen får du en unik mulighed for at arbejde i direkte og tæt kontakt med en sej civilsamfundsorganisation, der kæmper en vigtig kamp for rettigheder og politisk indflydelse. Som aktiv får du indsigt i projektstyring og monitorering. Du kan også styrke oplysningsarbejdet i Danmark eller internationalt, gennem kommunikation og kampagnearbejde.

Er du interesseret i at være med i gruppen, eller vil du bare gerne høre mere, så skriv til info@globalaktion.dk. Skriv gerne en smule om dig selv og hvorfor du er interesseret i gruppen. Vi forventer ikke, at du er ekspert eller har en masse erfaring, men vi forventer, at du er interesseret og engageret, og at du er villig til at sætte dig ind i den kontekst vi arbejder i.

Vi mødes ca. 2 gange om måneden.


Statement on Youth Forum in Zimbabwe