Vestsahara gruppen

Solidaritet med Vestsahara

Gruppens arbejde består i at skabe politisk pres på beslutningstagere så de stopper den forsete plyndring af det af Marokko besatte Vestsahara. Desuden er gruppen innoveret i at kontakte private virksomheder der aktivt deltager i udnyttelsen af naturresurseene i Vestsahara.

For at øge presset på såvel danske som andre virksomheder der har interesser i det besatte Vestsahara, har vi opfordret danske banker og pensionskasser om at trække sig fra disse virksomheder. Dette er i vidt omfang lykkes.

Gruppen lykkes med at få virksomheden Dansk Vejsalt til at stoppe importen af vejsalt fra Vestsahara. Vi har i gruppen et særligt fokus på vindmølleindustrien, danske fiskere og rederier der pt er aktive i de besatte dele af Vestsahara.

Vores nuværende udenrigsminister, Jeppe Kofod, hat brudt med en mangeårig socialdemokratisk støtte til Vestsahara sagen, og erstattet den med et tæt samarbejde med kongeriget Marokko.

Gruppen samarbejder tæt med Western Sahara Resource Watch (wsrw.org) og indgår i flere af deres arbejdsgrupper.

Gruppen har brug for nye aktive medlemmer der aktivt kan indgå i research og undersøgende journalistik.  Gruppen har intro program, og der er intern uddannelse man som aktiv kan deltage i.

Kontakt info@globalaktion.dk og aftal et møde med et par fra gruppen.