Global Klimaaktion

Vi sætter fokus på global klimaretfærdighed og understøtter lokal klimaaktivisme i Danmark

Er du under 25? 

Er du optaget af klimakrisen?

Kunne du godt tænke dig at være del af et aktivistisk fællesskab, der arbejder for et mere globalt perspektiv i den danske klimadebat? 

Vil du gerne blive klogere på klimakrisens konsekvenser og få redskaberne til at lave kreativ aktivisme? 

Projektet Global Klimaaktion er et samarbejde mellem Den Grønne Studenterbevægelse, Fridays For Future, Teachers For Future og Global Aktion. Projektet har til formål at udbrede og understøtte klimaaktivismen i en række danske byer og samtidig skabe mere opmærksomhed omkring global klimaretfærdighed og det historiske ansvar Danmark som nation har for klimakrisens konsekvenser andre steder i verden.

HVAD FÅR DU UD AF AT VÆRE MED I PROJEKTET?

Som en del af projektet bliver du tilknyttet en af vores to frivilligkoordinatorer Amanda og Eskil. Du vil blive klædt på til at fortælle om klima-og biodiversitetskrisen, grøn omstilling og global klimaretfærdighed. Du får redskaberne til at lave kreativ aktivisme, lærer at bygge en kampagne op, og meget mere. Sidst men ikke mindst bliver du del af en global bevægelse og et fællesskab, der sammen kæmper for en bedre verden.

HVORFOR GLOBAL KLIMARETFÆRDIGHED?

De lande der udleder mindst CO2 er dem der lider mest under de menneskeskabte klimaforandringer. I Danmark forbruger vi det der svarer til 4,6 jordkloder pr. indbygger. Til sammenligning forbruger man i Bangladesh kun det der svarer til 0,5 jordklode pr. indbygger. Alligevel er det i Bangladesh befolkningen mister deres hjem og livsgrundlag på grund af oversvømmelser og udsættes for store sundhedsrisiko på baggrund af manglen på rent vand.

VIL DU VÆRE MED?

Skriv en mail til Eskil på eskil@globalaktion.dk eller Amanda på amanda@globalaktion.dk og fortæl hvorfor du gerne vil være med og hvilken by du bor i. Så skal vi nok hjælpe dig i gang!

Eller udfyld kontaktskemaet her – så tager vi fat i dig!

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix